Ekonomi

Apple hissesi için çok temel iki faktör var

Apple’ın tarihsel performansı inkar edilemez olsa da iPhone satışlarındaki son tökezlemeler ve genel piyasadaki düzeltme, yatırımcıların Apple (AAPL) hisselerine karşı temkinli davranmasına neden oldu. Bununla birlikte iki temel faktör, Apple’ın büyümesini yeniden canlandırma potansiyeline sahip: Yapay Zeka (AI) ve Çin.

Apple kazanç raporu

Dün kapanıştan sonra Apple, ikinci çeyrek kazanç raporunda hisse başına 1,53 dolar bildirerek 1,50 dolarlık analist tahminine göre 0,03 dolar daha yüksek bir rakam açıkladı. Bu arada çeyrek geliri 90,8 milyar dolar ile 90,32 milyar dolarlık konsensüs tahmininin üzerinde gerçekleşti.

Kazançlı yatırımlar için doğru adres: InvestingPro. Şimdi %20’ye varan indirimden yararlanmak için INVTROZEL1A kodunu kullanın.

Kodu nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz? Adım adım gösterdiğimiz videoyu izleyebilirsiniz.

Sorularınız için destek birimimize buradan ulaşın.

Ayrıca Apple yönetim kurulu, %4’lük bir artışla hisse başına 0,25 dolar nakit temettü açıkladı. Temettü 16 Mayıs 2024 tarihinde, 13 Mayıs 2024 tarihi mesai bitimi itibarıyla kayıt altında olan hissedarlara ödenecek. Apple ayrıca şirketin adi hisse senetlerinin 110 milyar dolara kadar geri satın alınması için ek bir programa yetki verdi.

Açıklama, piyasa öncesinde %6’dan fazla artış gösteren Apple’ın hisse fiyatını artırdı ve Şubat 2024 sonundan bu yana en yüksek seviyesi olan 183 doların üzerine çıkardı.

Apple hisseleri için odak noktası AI ve Çin

Apple’ın son kazanç raporuna karşılık veren Oppenheimer analistleri, şirketin Çin’deki iPhone pozisyonuna ve yapay zekaya daha güçlü bir odaklanma sinyali veren rapora dikkat çekti.

Oppenheimer:

“Yatırımcılar anlaşılabilir bir şekilde görüşmede ağırlıklı olarak Çin’deki pazar dinamiklerine odaklandı. Ancak yönetim, ayıları etkili bir şekilde caydıran önemli bir veri noktası sundu: iPhone, tedarik zincirinde 5 milyar dolarlık zararı normalleştirmeden önce bile Çin anakarasında büyüdü.

Apple’ın yeni duyurduğu 110 milyar dolarlık geri alım (ABD tarihinin en büyüğü), yapıcı Çin yorumlarına ve korkulandan daha iyi bir görünüme katkıda bulunuyor. Genel olarak Apple, zorlu bir makro zeminde sağlam sonuçlar ve öngörüler sundu.”

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Wells Fargo (NYSE:WFC), Apple ile ilgili endişelerin abartıldığını ve AAPL’nin korkulandan daha iyi sonuçlarını ve kılavuzunu olumlu olarak gördüklerini söyledi. Firma “en önemli şeyin” şirketin yapay zekayla ilgili yaptığı duyurular ile Çin olduğunu belirtti.

Wells Fargo:

“Apple’a defalarca yapay zeka stratejisi / para kazanma planları soruldu, bu sürpriz değil.

Apple spesifik bir şey söylememiş olsa da (bu da sürpriz değil), yapay zekayla ilgili duyuruların ‘önümüzdeki haftalarda’ yapılacağına dair yorumun olumlu bir katalizör olabileceğini düşünüyoruz.”

Citi analistleri, Apple CEO’sunun üretken yapay zeka konusunda boğa eğilimli göründüğünü ve gelecek ayki WWDC etkinliğinin “inanılmaz” olacağını vurguladığını söyledi. Banka, 2025’te yapay zekalı akıllı telefon talebindeki artışa ve Apple’ın brüt kâr marjındaki genişlemeye dayanarak hisse senedi üzerindeki “al” notunu korudu.

Evercore ISI, Apple’ın Çin anakarasında iPhone satışlarında büyüme beklediklerini belirtti. Firma ayrıca Apple’ın sonuçlarını beklenenden daha iyi olarak değerlendirdi ve “Yorumları, satın alma tarafının korktuğundan çok daha iyiydi.” dedi.

Evercore:

“Kıyaslamalar kolaylaşıp katalizörler arttıkça ve AAPL yapay zekayı diğer teknoloji şirketlerine kıyasla daha sermaye verimli bir şekilde uyguladıkça, hisse senedi daha da yükselebilir.”

Barclays, Çin’deki hisse kaybı ve Hizmetler birimi için düzenleme riski konusunda hâlâ endişeli. Banka, hisse senedi üzerindeki “ağırlık azalt” notunu korudu ve “IP15 zayıf geçti ve IP16’nın da aynı şekilde olacağına inanıyoruz.” dedi.

“IP16’nın, tasarımda önemli değişikliklere sahip olmasını beklemiyoruz ve iPhone’larla herhangi bir farklılaştırılmış GenAI (üretken yapay zeka) uygulaması, muhtemelen en erken 2025’e kadar piyasaya sürülmeyecektir.”

askalehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu